Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
22 aug. Update renovatie 6e en 7e week
7 aug. Update renovatie 5e week
31 jul. Update renovatie 4e week
25 jul. Update renovatie 3e week
10 jul. Update renovatie
5 jun. 3 * Kampioen voorjaar
8 mei Vorderingen renovatie nieuwe tennisbanen
17 maa. Dienstenrooster 2016-2017
25 feb. Verslag Algemene Ledenvergadering 22 februari
28 jan. Plan voor renovatie nieuwe banen
16 dec. Aanmelden nieuwe leden
8 nov. Opbrengst DEEN actie
25 okt. Verslag Amazingkids 2015
23 aug. Nieuwe dakplaten terras
8 jul. Jeugd kan ook 's avonds tennissen
26 okt. Nieuwe VCL
15 maa. Korting REUS sport
16 dec. Richtlijnen bespeelbaarheid van onze tennis banen
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
Stef, Leo en Jan verwijderen tegels terras.jpg
Ron legt nieuwe rand terras aan.jpg
opknappen Ronselaarspad.jpg
Meest recente foto's
Update renovatie 6e en 7e week
 Leon van Kooten  Algemeen  10x gelezen

 

Nadat de hekkenbouwers hun klus hadden geklaard,  bleven er voor ons nog de nodige werkzaamheden over. Het Ronselaarspad hebben we opgeknapt en de klinkers weer netjes aangesloten tegen het nieuwe hekwerk van de banen.

 

De strook grond tegen de woningen van de Poldermanstraat is ook opgeknapt. Dit is gebeurd onder leiding van Dienstverleningsbedrijf Jac. De Graaf. Hierbij zijn trottoirbanden geplaatst om het hoogteverschil op te vangen.

 

Het terras is nu aan de beurt om geheel vlak gemaakt te worden. Ron Ligthart heeft de treden naar het terras gerenoveerd zodat we hier straks weer op een veilige manier gebruik van kunnen maken. Er is ook een nieuwe opgang gemaakt naar het terras en wel op de plaats van de oude berging. Het ziet er allemaal goed uit. Komende week gaan we de tegels van het terras terugplaatsen en zijn er nog verschillende andere klusjes te doen. We kunnen deze week (ook ’s avonds) nog jullie hulp gebruiken, mocht je tijd hebben laat het Harry svp weten.

 

Tevens zijn de binnen en buiten tafels door Elly opnieuw geschilderd.

We proberen ervoor te zorgen om alles klaar te hebben voor het Oude Zwaluw Toernooi, welke 10 september begint. Heb je je hiervoor nog niet opgegeven dan kan dat nog via de volgende link  ZAP Oude Zwaluw 40+ toernooi 2016


Hierboven staan weer wat foto’s van de afgelopen week.


Gr. Harry


 

 3333

 

 

 

 

 

 

 

 
 

maandag 22 augustus 2016, 19:36 uur
ZAP krant 24-08-2016
 Monique Lebon  ZAP-krant  1176x gelezen
Hier is weer de nieuwste ZAP krant

Download bestanden
ZAP krant 24-08-2016 166 KB (2709x opgehaald)
zondag 21 augustus 2016, 21:00 uur
Update renovatie 5e week
 Leon van Kooten  Algemeen  43x gelezen

Afgelopen week hebben de hekwerkbouwers en stratenmakers hun laatste klussen op ons park gedaan en hebben ze al hun spullen en rommel mee genomen. Ze hebben dan ook goed werk geleverd en Harry heeft goed met hun samen kunnen werken. Inmiddels zijn ook de scoreborden geplaatst. We krijgen een park wat we voor ogen hadden en die nog vele jaren mee kan. Alleen door de keuring van de vele kunstgras banen kan de eindkeuring bij ons binnenkort nog niet plaats vinden.

Nu moeten we zelf het zand op de banen nog beter verdelen, wat bestrating aan het Ronselaarspad herstellen, het terras renoveren en achter baan 3 nog wat straatwerk neerleggen. Mocht je overdag tijd hebben kom Harry dan helpen.

 We hadden in de planning om 3 september ons nieuwe park officieel te openen maar aangezien die dag dan ook het 70 jaar bestaan van jv de Aap gevierd zal worden en alwaar ’s middags ook tal van activiteiten zullen zijn, gaat de officiële opening 3 september dan ook niet door. De 2 weekenden daarna zijn bezet voor het oude zwaluw en 24 september wordt de veiling gehouden. Dus voorlopig willen we de opening op zaterdag 1 oktober houden. Meer informatie hierover zal binnenkort volgen.

 Het is nu zaak dat de tennisbanen een beetje ingespeeld worden, zodat straks met het Oude Zwaluw Toernooi iedereen tevreden kan zijn over de nieuwe banen. Hierboven staan weer wat foto’s van de afgelopen week op de site.

Gr. Leon


zondag 7 augustus 2016, 17:50 uur
Update renovatie 4e week
 Leon van Kooten  Algemeen  47x gelezen

Afgelopen week is er weer een hoop gebeurd op ons park, o.a. zijn ze begonnen met het hekwerk te plaatsen. Dit gebeurd door een paar specialisten die precies werk afleveren en daardoor ook wat langer werk nodig hebben. Begin volgende week gaan ze dit afmaken. Tevens zijn de tennispalen en –netten door Wijnbergen zelf geplaatst en hebben ze nog meer zand op de banen gebracht. Doordat het de afgelopen dagen heeft geregend kunnen we het zand nog niet echt goed verdelen, dit zal de komende tijd gebeuren. Tevens heeft Ron het muurtje voor de dug out achter baan 3 afgemaakt. Afgelopen vrijdag is ook de nieuwe berging, met hulp van kraanbedrijf JKV, hartelijk dank hiervoor,  geplaatst.

Met de dag komen we een stukje bij het beoogde resultaat, het ziet er in ieder geval al prachtig uit. Aankomende week zal ook de eindkeuring van de banen plaats vinden.

Wijnbergen gaf ook groen licht dat we mogen gaan tennissen. Dus wil je tennissen dan kan het, al zal alles nog niet compleet zijn, o.a. moeten de scoreborden nog geplaatst worden, is het hekwerk nog niet af etc, maar wil je de nieuwe banen proberen dan kan het.

Mocht je ook je steentje bij willen dragen aan deze renovatie, kom dan gerust langs er is genoeg te doen.

Hierboven staan weer prachtige foto’s van de afgelopen week.

Gr. Leon


zondag 31 juli 2016, 16:10 uur


Update renovatie 3e week
 Leon van Kooten  Algemeen  61x gelezen

Afgelopen week is er weer hard gewerkt op ons park. Belangrijkste was dat de lavalaag is goedgekeurd, de nieuwe tennismatten aangelegd zijn en het nieuwe zand met droog weer is opgebracht. De nieuwe banen zien er dan ook strak uit.

Aankomende week gaan ze de hekken bouwen, komt de nieuwe bergingshok en gaan ze de tennisnetten plaatsen. Dan volgt waarschijnlijk ook de eindkeuring.

Wij hebben dan in de planning om de bestrating van het Ronselaarspad aan te sluiten, het nodige schilderwerk en andere klussen te gaan doen. Dus indien je tijd hebt kom langs er is genoeg te doen.

Hierboven staan weer prachtige foto’s van de afgelopen week.

Gr. Leon  


maandag 25 juli 2016, 12:51 uur
Update 2e week renovatie
 Leon van Kooten  Algemeen  55x gelezen

Hierbij weer een update over de 2e week van de renovatie. Afgelopen week hebben vader en zoon, Roel en Egbert uit Drenthe hard gewerkt op ons park. Het zijn erg harde werkers, denken met ons mee, hebben veel ervaring en werken precies.

 Ze hebben o.a. de tennismat verwijderd, veel grond en lava weggehaald en nieuwe lava bij Ronselaarspad aangebracht, opsluitbanden geplaatst en al een deel opnieuw betegeld. Tot nu toe liggen ze dan ook op schema. Ron Ligthart heeft intussen de fundering van de nieuwe berging geplaatst. Volgende week gaan Roel en Egbert verder met lava opbrengen en egaliseren. Omdat dit zeer precies werk is en alles helemaal egaal moet zijn zullen we hekken plaatsen om te voorkomen dat mensen erop gaan lopen. Dan volgt een keuring van de lava laag en als dat goed is wordt de nieuwe tennismat erop gelegd. Volgende week gaan ze dan ook beginnen met het hekwerk te plaatsen.

Aankomende week kunnen we ook onze “eigen” klussen oppakken. Dus mocht je tijd hebben, kan ook ’s avonds (behalve maandagavond), kom gerust langs er is altijd wel iets te doen, o.a. nog wat schilderwerk. Harry zal zoals altijd aanwezig zijn je kan je bij hem melden. Wat een klasbak is Harry toch.

Hopelijk gaat het aankomende week het net zo voorspoedig als afgelopen week.

Hierboven staan weer prachtige foto’s van afgelopen week.

Gr.  Leon
maandag 18 juli 2016, 18:15 uur
Update renovatie
 Leon van Kooten  Algemeen  82x gelezen

Beste leden,

Hierbij willen we jullie op de hoogte brengen over de stand van zaken rondom de renovatie van de tennisbanen. Nadat we een super geslaagd Open Zwaluw toernooi hebben gehad,  zijn we afgelopen maandag dan echt begonnen met de renovatie. En wat is er afgelopen week een hoop werk verricht, we hadden niet verwacht dat we zo ver zouden komen.

De afgelopen week zijn er o.a. de volgende werkzaamheden verricht:

 • Verwijderen coniferenhaag en hekwerk (dat mede door Ben van Paridon met de verreiker en Bert met zijn trekker snel ging). Er gingen maar liefst 5 volle containers met coniferen weg.

 • Verwijderen van wortels van de coniferen haag.

 • Verwijderen ingegroeide coniferen in het hekwerk, zodat hekwerk naar oud ijzer kan

 • Coniferen haag langs Ronselaarspad gesnoeid

 • Verwijderen tegels en opsluitbanden (met trekkertje van Ab)

 • Verwijderen tennisnetten en -palen.

 • Vlaggenmasten geschuurd en geschilderd

 • Drainage doorgespoten

 • Bankjes op tennisbaan geschuurd en gelakt

 • Kozijnen en deuren aan de voorkant van de kantine en halletje geschuurd en geschilderd

 • Kozijnen en deuren van de ZAP hal geschuurd en geschilderd

 • Lichtmasten rechter gezet

 • Zonnescherm schoon gemaakt.

 • Afdakjes boven kapstokken aan de ZAP hal schoon gemaakt.

 • De verschillende leidingen in de grond opgespit

Iedereen (en dat waren er gelukkig veel) die hier aan heeft meegeholpen hartelijk dank hiervoor. Zonder jullie zouden we nooit zover gekomen zijn. Zo ervaar je maar weer dat vele handen licht werk maken.  Waar een kleine vereniging al niet groots in kan zijn, echt top.

Tevens heeft de Rabobank bekend gemaakt dat we voor de renovatie Euro 3.000,- hebben gekregen van de Raboton actie (alwaar Cees ons voor heeft ingeschreven).

We zijn er dus klaar voor dat Wijnbergen maandagochtend om 07.00 uur begint met het verwijderen van de kunstgrasmat, afgraven grond, etc.  Daarna kunnen ze weer opbouwende heen.  Omdat we Wijnbergen niet voor de voeten willen lopen komende week zullen er niet veel klussen zijn voor ons. Mochten we jullie hulp nodig hebben zullen we het laten weten.

Mocht je nou denken wat is er al een hoop gedaan maar ik had niet veel tijd maar wil je je wel nuttig maken geef je dan op bij Sonja: spijnacker@quicknet.nl want we zijn nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het organiseren van de feestelijke opening op 3 september.

Tot zover de update en kom gerust af en toe kijken op ons park, je staat er versteld van hoeveel er elke dag weer is gebeurd.

Mocht er meer nieuws zijn zullen we het jullie laten weten en hierboven staan wat leuke foto’s van de afgelopen week.

Groetjes,

Leon


zondag 10 juli 2016, 17:57 uur
3 * Kampioen voorjaar
 Leon van Kooten  Algemeen  111x gelezen

Dit jaar zijn maar liefst 3 teams van ZAP Tennis voorjaars kampioen geworden:

Het team op woensdagmiddag van ZAP tennis is kampioen geworden. De jongens hebben in de gehele competitie maar 1 dag gelijk gespeeld en de rest allemaal gewonnen. Afgelopen woensdag is dit uitgebreid gevierd met patat. Gefeliciteerd jongens.

Op bovenstaande foto van links naar rechts: Mick Wiersma- Jordy Nielen- Bas Vonderbank- Timo Nielen- Roel Groot

Ook het  jongensteam tm 17 jaar 1 ste klasse van ZAP tennis is vrijdag 3 juni kampioen geworden. Het bleef tot aan de laatste speeldag spannend tussen de koplopers Assumburg, HTC en ZAP. Vrijdag 27 mei speelde Assumburg en ZAP tegen elkaar en moest minimaal 2-2 gespeeld worden om in de race te blijven. Dit deden de mannen keurig. De laatste speeldag  won ZAP met 4-0 van Hulstenaar en wisten ze dat ze kampioen waren.

Op bovenstaande foto van Links naar rechts:  Jelle Pijnacker, Jesse van den Hoek, Kas van Zanten, Tim Pijnacker en Daan van Kooten

Ook het senioren 2e herenteam zaterdag, bestaande uit Robert Vonderbank, Stefan Rozenbroek, Andre Pijnacker, Laurens Engel, Mark van Tongelen, zijn eindelijk een keer kampioen geworden. Dit kwam mede doordat ze een paar goede invallers hadden geregeld. Afgelopen zaterdag was dit kampioenschap goed gevierd.

 

zondag 5 juni 2016, 22:24 uur
Vorderingen renovatie nieuwe tennisbanen
 Leon van Kooten  Algemeen  157x gelezen

Hierbij willen we jullie op de hoogte houden van de renovatie plannen van onze tennisbanen. Afgelopen week hebben we de vergunning van de gemeente ontvangen over de renovatie. Tevens heeft de aannemer, Wijnbergen Sportbouw, een naar ons inziens juiste offerte, algemene voorwaarden, garantie verklaring en onderhouds contract voorgelegd. Wij zijn van mening dat Wijnbergen de juiste partner is voor ons. Ze staan goed aangeschreven, we krijgen bij hun het meeste “waar” voor ons geld en zijn we qua garanties goed ingedekt. Ook voor het nieuwe bergingshok hebben we een leverancier gevonden. We gaan dit dus allemaal rond maken en 4 juli gaan we met de renovatie beginnen. Dit is dus de maandag, na de finale dag van het Open Zwaluw Toernooi. Dit toernooi is dus de laatste mogelijkheid dat je nog op de oude banen kan spelen, schrijf je dus hiervoor in.

In de week van 4 juli zullen we zelf werkzaamheden verrichten welke niet ten kosten gaan van de garantie. Deze zelf werkzaamheden zullen bestaan uit: Verwijderen coniferen haag en hekwerk rondom de banen, verwijderen oude tegels en opsluitbanden, fundering maken voor de bergingshok, verwijderen oude bergingshok, aanpassen terras, opknappen vlaggenmasten, etc etc. Kortom er is in die week een hele hoop te doen, waarbij we jullie hulp hard nodig hebben! Indien je wil helpen (ook dames zijn welkom) meld dit dan bij Harry Straathof: mail: hwpm.straathof@quicknet.nl zodat hij een planning kan maken. Ook al hebben jullie in die week een uurtje over kom gerust langs, er zijn dan nog zat klusjes te doen. Eventueel zal het nodig zijn (wat we niet hopen) dat we jullie benaderen om te komen helpen.

Vanaf 11 juli zal Wijnbergen beginnen met het verwijderen van de oude tennisbanen, aanbrengen nieuwe toplaag lava, nieuwe tennisbanen, tennisnetten, tegels en hekwerk rondom de banen. Naar verwachting zullen zij hier 2 tot 3 weken mee bezig zijn.

Indien alles gereed is zullen we het jullie laten weten wanneer er weer gespeeld zal kunnen worden. In het begin zullen de banen eerst ingespeeld moeten worden en dit zal dan ook wel even wennen zijn.

Dus hou in de week na het open zwaluw toernooi zoveel mogelijk vrij om te helpen met de renovatie.

Mocht je verder nog vragen of opmerkingen hebben kan je altijd bij Harry terecht.

Met vriendelijke groet,

De bouwploeg


zondag 8 mei 2016, 14:28 uur
Dienstenrooster 2016-2017
 Elisah Duineveld  Dienstenrooster  265x gelezen

Afgelopen week is iedereen weer in de gelegenheid gesteld om zich in te schrijven voor kantine- of schoonmaakdiensten. De leden die niet van deze gelegenheid gebruik hebben gemaakt zijn inmiddels ook ingedeeld.

In verband met een teruglopend aantal leden hebben we er voor gekozen schoonmaakdiensten individueel te laten doen in plaats van in duo's.  In principe krijgt iedereen een herinneringsmail,  zorg er dus voor dat je mailadres bekend is bij de secretaris van de vereniging (spijnacker@quiknet.nl). Voor vragen over kantine- en schoonmaakdiensten kun je contact opnemen met Elisah Duineveld (elisahduineveld@hotmail.com)

Noteer de data alvast in je agenda ! Het rooster en de 'spelregels' kun je hieronder vinden.

We willen nogmaals benadrukken dat je zelf voor vervanging dient te zorgen als je onverhoopt toch verhindert bent!

Namens het bestuur willen we alle leden bedanken voor hun inzet en iedereen een heel fijn tennis seizoen wensen!


Download bestanden
Dienstenrooster 2016-2017 214 KB (321x opgehaald)
Regels en draaiboek diensten 2016-2017 107 KB (211x opgehaald)
donderdag 17 maart 2016, 20:18 uur
1 2
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 AANMELDEN NIEUWE LEDEN
 Algemeen
 Bestuur
 Dienstenrooster
 Jeugdnieuws
 PR & Sponsoring
 Seniorenactiviteiten
 Toernooien
 Uit de kantine
 Website
 ZAP-krant
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Gemengd

Junioren
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Jongens